board@propertyvaluers.org.cy

Δημοσίευση Έκθεσης Υπουργού Εσωτερικών για την εκπόνηση των Τοπικών Σχεδίων Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου

Ο Υπουργός Εσωτερικών, ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχονται από τις πρόνοιες του άρθρου 14(1) του περί Πολεοδομίας και Χωροταξίας Νόμου, καθώς και της παραγράφου 2.7 της Εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Διαδικασία Εκπόνησης ή Τροποποίησης και Έγκρισης Τοπικών Σχεδίων / Σχεδίων Περιοχής» (2026), γνωστοποιεί στο ευρύ κοινό την έκδοση και ανάρτησή της σχετικής Έκθεσης.

Η εν λόγω Έκθεση περιλαμβάνει τις γενικές κατευθύνσεις πολιτικής που είναι επιθυμητές για την εκπόνηση των νέων Τοπικών Σχεδίων Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου. Στόχος της είναι ο καθορισμός του πλαισίου ανάπτυξης, της χωροταξικής οργάνωσης και της βιώσιμης αναβάθμισης των περιοχών των Τοπικών Σχεδίων για τα επόμενα έτη.

Σημείωση προς τους Πολίτες:
Η πλήρης Έκθεση είναι πλέον προσβάσιμη για επιθεώρηση από κάθε ενδιαφερόμενο και βρίσκεται αναρτημένη στον σύνδεσμο που ακολουθεί. Επίσης, αναρτημένη βρίσκεται και η Εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Διαδικασία Εκπόνησης ή Τροποποίησης και Έγκρισης Τοπικών Σχεδίων / Σχεδίων Περιοχής» (2026)

Διαδικασία Εκπόνησης ή Τροποποίησης και Έγκρισης Τοπικών Σχεδίων/ Σχεδίων Περιοχής

ΕΚΘΕΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ, ΛΕΜΕΣΟΥ, ΛΑΡΝΑΚΑΣ, ΠΑΦΟΥ – ΙΟΥΝΙΟΣ 2026.pdf

Share this article:
Δημοσίευση του περί Αστικών Ζωνών Ανάπτυξης (Αστικός Αναδασμός) και Συναφών Θεμάτων Νόμου του 2025 (Ν.112(Ι)/2025)

Ανακοινώνεται η δημοσίευση του περί Αστικών Ζωνών Ανάπτυξης (Αστικός Αναδασμός) και Συναφών Θεμάτων Νόμου του 2025 (Ν.112(Ι)/2025) Η εισαγωγή νομοθετικών ρυθμίσεων για την εφαρμογή μέτρων αστικού

Διάταγμα Λευκής Ζώνης Ιδαλίου ΚΔΠ145_2026

Το Υπουργικό Συμβούλιο, ασκώντας τις εξουσίες που παρέχονται σε αυτό με βάση το άρθρο 35(1) του περί Πολεοδομίας και Χωροταξίας Νόμου, καθορίζει ως Λευκή Ζώνη,

Ενημερωτικό Δελτίο προς τα Μέλη – Ιούλιος 2025

Στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για στήριξη του επαγγέλματος του Εκτιμητή και προώθησητων θέσεων του Συνδέσμου μας, παραθέτουμε πιο κάτω συνοπτική ενημέρωση για τις πρόσφατεςενέργειες